Despre noi

Pensiunea Alex

3_stele

Pensiunea Alex este situată pe malul Someșului Cald, în Parcul Național Munții Apuseni, într-o regiune bogată în peisaje unice şi atracții turistice deosebite, la o distanță de 10 km de Padiș, în cătunul IC Ponor.

Înconjurată de pădure de molid, la o altitudine de 1.086 metri, Pensiunea Alex a fost amenajată într-o zonă naturală, cu acces spre principalele puncte de atracție din zonă. Astfel, turiştii se pot bucura la Pensiunea Alex de momente de relaxare într-un peisaj deosebit, fără a îngrădi oportunităţile de vizitare zilnică a obiectivelor turistice din preajmă.

Pensiunea a fost construită începând cu anul 2005 cu ajutorul programului de finanțare SAPARD, iar astăzi oferă persoanelor care îi trec pragul aproximativ 30 de locuri de cazare în camere cu două sau trei paturi şi în apartamente. Fiecare cameră are baie proprie şi televizor, pentru a facilita o şedere cât mai plăcută a turiştilor. La conturarea unei atmosfere cât mai relaxante ajută atât curtea generoasă, peisajul deosebit, cât şi piscina interioară, sala de mese modernă şi personalul ospitalier.

Pensiunea Alex

Oaza de relaxare din Munţii Apuseni

Despre Pensiunea Alex

Situată într-o zonă în care peisajele oferite de natură îţi taie respiraţia, Pensiunea Alex este un loc de relaxare şi odihnă pentru turiştii dornici să viziteze principalele atracţii oferite de Munţii Apuseni şi Someşul Cald.
Compartimentarea pensiunii favorizează atât intimitatea familiilor cu copii, cât şi a grupurilor restrânse, a cuplurilor sau pur şi simplu a oricărui turist. Alcătuită din 4 camere cu 2 paturi, 6 camere cu 3 paturi şi 2 apartamente(fiecare având câte o cameră cu pat matrimonial şi încă o cameră cu 2 paturi simple), Pensiunea Alex este locul în care oricine se poate destinde.
În completarea spaţiilor de cazare, punem la dispoziţie o sală de mese spaţioasă în care turiştii se pot delecta cu preparatele tradiţionale gătite cu drag zilnic de bucătarii noştri sau pot savura băutura lor preferată într-o ambianţă plăcută şi relaxantă.
Pentru a oferi vizitatorilor cât multe facilităţi, le punem la dispoziţie piscina interioară ce are o temperatură potrivită a apei, indiferent de anotimp.
Curtea exterioară se remarcă printr-un peisaj deosebit asupra malului Someşului Cald. Spaţiul de joacă pentru copii, grătarul şi leagănul sunt câteva dintre elementele ce întregesc un cadru natural relaxant. În plus, Pensiunea Alex dispune de un număr generos de locuri de parcare.
O altă activitate relaxantă ce se poate desfăşura în timpul sejurului la Pensiunea Alex este pescuitul la lacul din apropiere.
Toate elementele prezentate anterior sunt completate de personalul calificat,
dornic să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea clienţilor. Cu siguranţă Pensiunea Alex este locul în care te poţi relaxa şi bucura frumuseţile naturii!

Despre Padiş

Padiș face parte din Parcul Național Munții Apuseni și este cea mai cunoscută zonă turistică din Carpații Occidentali, fiind celebră prin relieful carstic, remarcabil prin suprafață, grandoare și varietatea de forme. Un imens complex carstic (Cetățile Ponorului), nenumărate doline, peșteri, ghețari (Focul Viu), canioane sălbatice (Valea Galbenei), chei de-o indescriptibilă frumusețe (Cheile Someșului Cald), lacuri subterane, cascade și nu numai. Situată la o înălţime de 1200m, în zona nordică a munţilorr Bihor, Padiş a atras atenţia turiştilor prin numeroasele variaţiuni ale reliefului. Suprafaţa platoului carstic Padiş este de 39 de ha din cele 75.784 ha ale Parcului Naţional Munţii Apuseni. În completarea peisajelor deosebite vin speciile rare de plante nitrofile( dintre care se remarcă bulbucii de munte).

Din punctul de vedere al metodelor de acces,
putem găsi nenumărate variante pentru că Padiş este situat în inima Transilvaniei, la aproximativ 164 de km faţă de oraşul Cluj-Napoca, pe raza comunei Pietroasa, în judeţul Bihor.

Principalele obiective pe care le puteţi vizita sunt:

  • Cheile Someşului Cald
  • Pestera de la Izbucul Ursului
  • Peştera Padis
  • Avenele din Vărăsoaia
  • Gheţarul Focul Viu

Îţi place la noi? Fă o rezervare acum!

În cel mai scurt timp de la solicitarea rezervării, un angajat vă v-a contacta pentru confirmare.Rezervarea este valabilă doar după ce primiţi confirmarea telefonică din partea personalului de la Pensiunea Alex.